Udløser “beta” altid positive vibrationer?

Så kom den nye dr.dk-forside i luften.

Forud gik 1½ uge, hvor sitet kunne ses i en beta-udgave. Den første uge havde vi en intern beta-lancering, hvor den nye udgave kunne ses, hvis man sad på en DR-maskine. Derefter havde vi en helt åben beta. (Fra fredag til tirsdag). Onsdag middag skiftede vi så for alvor.

Det pudsige er, at hovedparten af kommentarerne i den korte beta-perioden var meget positive. Flere skrev, at de skulle vænne sig til den grønne forside, men både mail-henvendelser og blog-indlæg var positive over for sidens arkitektur og retning.

Nu hvor siden så er i luften, er der kommet 55 kommentarer på Claus Thor Nielsens blog, og denne gang er der mange flere negative – og ret kontant formulerede kommentarer.

Jeg kan ikke helt afgøre om det er fordi:
* Når det ikke er en beta, så føler læserne sig uden for indflydelse, og så kan de kun påvirke med et negativt sprogbrug.
* Når folk blogger på deres eget site, begrænser de sprogbrugen og opfører sig mere høfligt, end når de blot lægger en kommentar på et andet site.

Men, forskellen viser i hvert fald, at man kan få helt forskellige respons på det samme projekt alt efter, hvordan man håndterer kommunikationen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s