Den olympiske ånd – og det frie ord

Ved de Olympiske Lege i Athen 2004 var det forbudt for deltagerne at blogge. Det lader nu til at den Olympiske kommitte har ændret holdning, og vil tillade en smule ytringsfrihed fra atleterne i Kina.

De må nu godt blogge, men de skal huske de olympiske restriktioner. Deres blog må ifølge Berlingske Tidendes omtale kun handle om deres personlige oplevelser. De må ikke kommentere andres udtalelser eller kritisere noget. Bloggen må heller ikke indeholde video og billeder fra stadions. Alt sammen for, at de ikke skal ligne den journalistik som TV-stationerne betaler dyrt for at transmittere. Reglerne gælder otte dage før og fem dage efter legene. (Jeg har ledt efter det præcise regelsæt, men har ikke kunnet finde det på www.olymic.org, og det ville selvfølgelig være rart at nærlæse regelsættet.) 

Det er selvfølgelig forståeligt, at atleterne ikke må tage videokameraet op og begynde at sende live. Sport handler om penge og tv-rettigheder, så i den forstand vil der altid være nogle restriktioner.

Men, at bestemme hvad atleterne må og ikke må sige lyder som en “op-ad-bakke-opgave”. Det kan vist kun lade sig gøre, fordi de Olympiske Lege er verdens største sportsbegivenhed og atleterne derfor ikke har noget reelt alternativ.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s