Hvor er de regionale nyheds/community-succeser?

Der tales og skrives meget om borgerjournalistik.

Og det er fornuftigt. Der er nemlig noget grundlæggende fornuftigt ved ideen om at udvide lokalavisers brand til at være mere end blot et nyhedshus. Eller i hvert fald noget fornuftigt i at nuancere journalisternes roller, når nu både platforme, teknik og brugernes medievaner er ændret.

Vi ser eksperimenter som Nordjyske’s “Mit Centrum” og JyskeVestkystens borgerreportere. I DR har vi haft “Lokale Helte” i Vejle som var i en lidt anden genre. I Århus kører et par forsøg med at uddanne borgere til at være reelle borgerjournalister, der kan lave interviews. TV2 har deres 1234-univers, hvor borgerne kan kommentere og sende deres bidrag.

Vi har også set de landsdækkende aviser forsøge sig med blog-universer. F.eks. Ekstra Bladets Nationen! og TV2 og Nyhedsavisens blogs.

Men samtlige projekter kan man sige både godt og skidt om. Nyhedsavisen har f.eks. haft store problemer med kvaliteten af de indlæg der kom.

Og generelt er der vel ikke nogle af ovenstående eksempler, der har resulteret i et virkeligt solidt løft i trafiktallene på de lokale sider? Mere end bare 10-20%.

Og – ja. Dette indlæg er ment som et spørgsmål.

Findes der eksempler på lokale sites, der har formået at udvide deres nyhedsunivers til også at omfatte borgerjournalistik/blogger-universer/communities – og som har fået et virkeligt solidt løft i trafiktallene.

Og lad mig understrege, at jeg ikke stiller spørgsmålet som en del af debatten om borgerjournalistik er godt eller skidt.

Spørgsmålet er – hvad er det som virker? Hvem er det som viser vejen frem lige nu?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s