En magisk blå kube er landet

dr_koncerthuset_foer_gallaaabningen1

DR-Byens koncerthus’ blå facade belyses her aftenen før galla-åbningen på to af siderne af mønstre og video i et groft grafisk udtryk, der giver huset en hel ny dimension.

Pludseligt løfter den bombastiske blå boks sig og bliver til en magisk kube, der næsten tilhører en anden verden. Den ser ud til at udstråle en magi, som simpelthen drager øjnene og publikum mod sig. Let flimrende, svagt gloende, stadig køligt.

Resten af Vest-amagers grå glas- og betonkasser forsvinder i et kort, men herligt øjeblik.

Set udefra en magisk is-terning, hvor man kan ane konturer bag. Indenfor i vestibulen en blanding af grå, brune flader der både kan virke afsvedne og skræmmende, men som i den indre koncertbelysning med musik-temaer helt skifter karakter til noget langt mere indbydende.

Inderst inde fire helt forskellige koncertsale, hvor den største – studie 1 – fremstår varm, hyggelig, behagelig og imponernde. Let symetrisk og alligevel asymmetrisk, så øjnene hele tiden kan finde nye mønstre. Et rum der både er bygget over rette vinkler og svagt bølgende kurver med variationer i et univers af rødbrunt fløjl og træsorter der varierer fra det lyse til det varme.

Det er ikke et bygningsværk, der forsøger at imponere med store søjler, rette linier og germansk grandiositet. Det er et bygningsVÆRK, man får lyst til at gå på opdagelse i. Med variationer og overraskelser.

Når man tænker over, hvor få klicheer som 95% af alt byggeri blot er varieret over, så er det inspirerende at se en ny dimension og en ny kompleksitet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s