Statsministeren: Netmedier har ikke brug for støtte

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er blevet interviewet af Fagbladet Journalisten om hans holdninger til de kommende forhandlinger om mediestøtte.

Kort opsummeret, så mener statsministeren, at dagbladene står for den vigtige opsøgende journalistik, som er støtteværdig. Netmedierne derimod nyder godt af gratis distribution, og har derfor ikke behov for støtte.

Statsministeren har valgt at komme med sin udmelding før vi får resultatet af den undersøgelse der netop er igang omkring de forskellige mediers rolle i fødekæden. Og man kan derfor spørge sig selv om, han tager udgangspunkt i en forældet opfattelse af mediebilledet. Det er sket rigtigt meget inden for netjournalistikken de sidste to år.

Derudover får udmeldingen får et par spørgsmål til at rumle i mit lille hovede:

* Statsministerens udgangspunkt lyder ret defensivt. Handler det kun om at få papiraviser til at overleve. Det interessante er vel, hvilket fremtidigt mediebillede statsministeren tror vi har om fem år – og hvilke støtteordninger der kan have værdi til den tid?

* Kan det vitterligt passe, at vi har støtteordninger der binder sig til bestemte tekniske platforme og ikke til nogle mere overordnede mål?

* Hvis du skulle designe fremtidens mediestøtte, hvad skulle målet så være. Hvad ville du fremme. Og hvilke typer af medier eller journalistik skulle støttes?

One response to “Statsministeren: Netmedier har ikke brug for støtte

  1. Jeg gad godt opleve den verden statsministeren lever i. For der vokser båndbredde og servere jo på træerne. Det er da den eneste mulige forklaring på hans holdning til netmediernes “gratis” distribution.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s