Twitter – her er lidt brugerstatistik

Medieinteressen for Twitter er stigende, og statistikkerne viser også en ret ekstrem vækst på verdensplan. De forskellige statistikker opgøres dog på forskellig måde, og der er ikke tale om tal, der er valideret lige så godt som de danske FDIM-sites, så man skal holde tungen lige i munden før man sammenligner. Mens væksten i udlandet er stor, tyder tallene på, at der kun er nogle få tusinde brugere i Danmark.
 

Twitter – nr. 3 efter Facebook og Myspace?
Ifølge Compete.com er Twitter i USA rykket frem til at være det 3. største community på nettet med lige under 6 millioner unikke besøgende i januar 2009. Myspace har 58 millioner og Facebook har 68 millioner unikke besøgende, så Twitter vil være “lillebror” et godt stykke tid endnu. Her er en graf der inkluderer februar, hvor Twitter angiveligt er vokset til 8 millioner brugere – alene i USA.

Nu kan man regne størrelsen af et community på rigtig mange måder (antal oprettede brugere, antal sidevisninger, antal unikke besøg eller antal brugere), og der kan være stor forskel på, hvilke sites der ligger øverst – alt efter om man måler daglig, ugentlig eller månedlig brug. (Eksempel: Hvis man f.eks. ser på store danske mediesites og måler antal unikke cookies på månedsbasis, så vil det tal nemt ligge 30% over det reelle antal brugere, fordi mange besøger sites fra flere forskellige computere).

Ifølge Hitwise.com som følger amerikanske sites er Twitter “blot” nr. 13 i community-gruppen. Hvis man indregner, at Twitter har en stor del usynlig trafik kan der dog godt være, at Twitter ville se bedre ud, men mange andre sites opdateres også via 3. parts værktøjer og dermed bliver lige den sammenligning lidt svær.

Kilder:
http://news.cnet.com/8301-17939_109-10160850-2.html
http://www.hitwise.com/datacenter/main/dashboard-10133.html
http://siteanalytics.compete.com/twitter.com/?metric=uv#


1.500.000 aktive Twitter-brugere

DeWitt Clinton der ifølge hans egen blog er ansat som programmør hos Google, har forsøgt at regne på, hvor mange konti der er – og hvor mange der er aktive. Det har han gjort ved at køre et script, der tager stikprøver ud fra ID-numrene på en Twitter-konto. Han kom i januar 2009 frem til, at der er oprettet 5.o – 5.5 millioner konti, og at lidt over 1.5 million er aktive. Til sammenligning så regnede Compete.com med, at der på dette tidspunkt var ca. 4-6 mio. unikke brugere pr. måned.

Kilde: http://blog.unto.net/twitter/sampling-twitter/


Overslag: 3.000 danskere på Twitter
Det relativt nystartede danske site Tweetr.dk forsøger med en kombination af robotværktøjer og manuelt tjek at opspore danske Twitter-brugere. 16. februar 2009 fulgte de 890 danske Twitter-brugere. Den 7. marts er de nået til 1.541 Twitter brugere.

Der er ikke nogen nem måde at tracke danske Twitter-brugere, så der er sikkert tale om en ren pæn underrepræsentation, men – det er ikke til at sige hvor meget de mangler at finde. Selv vurderer folkene bag Tweetr.dk, at der p.t. findes ca. 3.000 danskere brugere påTwitter. Det antal er kun interessant, hvis man vækstraterne fortsætter. 

Kilde: http://www.tweetr.dk/public

Twitter: Trafikken er steget 900% på et år
Twitter har så vidt jeg kan opspore ikke offentliggjort lister over antallet af brugere. Men, de har offenliggjort andre tal:
– Antallet af aktive brugere er steget 900% på et år (13. februar, 2009). Compete.com angiver ca. samme stigningstakt.
– Trafikken på Twitter udgør kun 1/3 af den samlede trafik. 2/3-dele læser Twitter gennem 3.parts programmer som Tweetdeck, Twitterfall, etc.

Kilde: http://blog.twitter.com/Trafikken på Twitter i Storbritannien steg 1000% på et år
PCAdvisor.co.uk citerer statistik-sitet Hitwise.com for, at trafiktallene til Twitter fra januar 2008 til januar 2009 er steget 974%.  Det trak Twitter op fra en placering som nr. 2953 til nr. 291 over de mest besøgte websites.

Stigningen er ganske vist drastisk, men der kan være tale om en undervurdering. De højfrekvente Twitter-brugere skifter hurtigt til et dedikeret Twitter-værktøj som Tweetdeck, og så tæller deres besøg ikke længere med i trafikken på Twitter.com

Kilde: Twitters trafiktal i UK stiger næsten 1000%

 

Andre kilder:
Der findes flere andre statistikker derude, som giver tal, der kan hjælpe med at sætte tingene i perspektiv. Kigger på man på web-strategist.com vil man se, at Twitter er meget mindre end andre community-sites.

Kilder (uprioriteret rækkefølge):

 
Generelt er der grund til at være varsom med statistikkerne. Facebook har vist interesse for at købe Twitter, og i den sammenhæng er antallet af brugere, og især stigningen i antallet af brugere altafgørende for, hvor meget Twitter er værd.


Statistik på dit eget Twitter-forbrug

www.tweetstats.com leverer statistik på din egen brug af Twitter.
 

Credits
Tak til Mark Jensen for hjælp med statistik-research.

2 responses to “Twitter – her er lidt brugerstatistik

  1. Pingback: DR tager fat i Twitter « spiri.dk — Søren Hugger Møllers blog

  2. Pingback: Twitter – betyder det noget for din virksomhed? at eCapacity Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s