Redaktør: Svendborgs Netavis overlever (opdateret)

Den lille enmands-ejede “Svenborgs Netavis” kommer tirsdag aften i en redesignet udgave fortæller ejeren Frede Jakobsen. Han varsler dermed, at den lille netavis fortsat vil overleve ud over de første 11 måneder.

Forsiden på Svendborgs Netavis - nedtælling til relancering

Svendborgs Netavis gjorde mandag aften klar til relancering med et nedtællingsur.

For et par måneder siden varslede Svendborgs Netavis ellers i avisens egne spalter, at det var ved at være ved vejs ende rent økonomisk. Ifølge redaktøren resulterede det nødråb i så god opbakning fra avisens læsere, at den nu kan fortsætte. En donér-knap på netavisen fik i december måned læserne til at spæde til med 7.500,- kr. og det gjorde, at avisen overlevede julen over.

Den kommende drift skal sikres ved annoncer, frivillige donationer og profil-annoncer fra det lokale erhvervsliv, forklarer Frede Jakobsen til denne blog: “Bannerreklamer fra nationale firmaer vil give et godt tilskud til driften, men er i sig selv ikke nok. Opbakningen skal komme lokalt for at det for alvor batter.”
“Der har været overvældende stort ønske om at kunne donere mere og binde sig til en månedlig donation. På sitet kan man nu donere forskellige beløb og binde sig til at gøre det fast,” forklarer Frede Jakobsen, der også vil åbne en sektion, hvor lokale organisationer og virksomheder kan indrykke støtte/profil-annoncer.
– Hvor langt rækker financieringen?

“Uendeligt – hvis ellers kalkulationen holder. Det tror jeg på. Ellers gjorde jeg det selvfølgelig ikke. Men nu skal pengene jo først til at rulle ind. Men jeg tror faktisk, det vil gøre det muligt at hyre mere journalistisk arbejdskraft ret hurtigt – freelance, en halvtids i første omgang eller hvordan det nu bliver,” skriver Frede Jakobsen i et mail-interview.

Lyst og luftigt design med annoncer
Denne blog har taget et kig på det nye design, og der er tale om et lyst og luftigt site med et dusin hoved-historier og en højrespalte til annoncer. De mest debatterede historier er fremhævet i højrespalten ligesom læserne har fået en markant login-mulighed i højrespalten.

Før relanceringen er det eksisterende site er erstattet med et stort nedtællings-ur, og dermed lægger Svendborgs Netavis sig tæt op af Berlingske Tidendes varslede relancering, der også bliver introduceret med meget markante nettællings-annoncer på Berlingske.dk. Svendborg Netavis har – pudsigt nok – tænkt sig at lancere et par timer før Berlingske.dk.

Svendborgs Netavis har med 1700 fans på Facebook langt bedre fat i de sociale medier end konkurrenterne. Ifølge avisens egne tal har webudgaven 7000 besøg dagligt. Frede Jakobsen varsler, at den nye udgave bliver langt flottere rent grafisk end første-udgaven.

Svendborgs Netavis har i sine første 11 måneder satset på at levere relativt få historier – ca. 1-2 pr. dag. Til gengæld har der flere gange været tale om afslørende og konfliktfyldte historier, som både har sat den lokale dagsorden, og som er blevet citeret af både konkurrenten Fyens Stiftstidende og DR Fyn.

Konkurrenter ønsker pøj-pøj
Hos konkurrenten Fyens.dk håber redaktør Peter Bergman det bedste for projektet, men en ting ægrer ham: “I bagklogskabens lys, havde det været rigtigt interessant, hvis Frede Jakobsen i sin tid var gået i luften med en betalingsavis. Han leverer netop niche-indhold, og vi ved, at niche-indhold er det folk normalt har høj betalingsvillighed over for”.

“Men, når jeg sidder og kigger på sitet kl. 22 i aften, så ønsker jeg ham da pøj-pøj med projektet,” siger Peter Bergman.

Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis ejes begge to af Fynske Medier, og da Kerteminde Avis netop er lukket, har avishuset et reelt papirmonopol på øen. Det har Frede Jakobsen helt fra starten omtalt som en af hovedbegrundelserne for at drive netavisen. Både DR Fyn og TV2 Fyn driver dog også sites med lokale nyheder.

Frede Jakobsen har tidligere været chefredaktør på Land og Folk, informationschef i Ibis, chef på samfundsredaktionen på JydskeVestkysten, redaktør på fagbladet “Journalisten”, ligesom han har arbejdet på både Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende. Han fratrådte Fyens Stiftstidende i 2010, da avisen nedlagde redaktionen i Svendborg. Ved siden af har han været med-redaktør på sitet Tvindalert.com, der holder et kritisk øje med Tvind skolerne.

Herefter fulgte en markant strid med den gamle arbejdsplads, da Frede Jakobsen lancerede sin netavis. Fyens Stiftstidende mente, at Frede Jakobsen krænkede deres rettigheder, da han til at begynde med benyttede navnet Svendborgs Avis. Det navn ligger tæt op af Svendborg Avis”, der er navnet på det firma, der udgav Fyns Amts Avis. Af samme grund blev hjemmesidens navn kort tid efter ændret til Svendborgs Netavis. Striden endte dog med et forlig kort tid efter.

Den nye version af Svendborgs Netavis går i luften tirsdag den 25. januar (i dag) kl. 22, og der afholdes pressemøde på værtshuset “Strandlyst” i Svendborg onsdag kl. 13.

(Opdateret med citat-link til Journalisten.dk, rettelse omkring opkøb af Fyns Amts Avis, citat fra Peter Bergman og design-beskrivelse)

One response to “Redaktør: Svendborgs Netavis overlever (opdateret)

  1. Pingback: Tweets that mention Redaktør: Svendborgs Netavis overlever | Ernst Poulsen’s Weblog -- Topsy.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s