Ide: En opstarts-weekend for danske digitale medier

Dette blogindlæg er i gang med at blive skrevet. Du må hellere end gerne kommentere undervejs, men husk, at indlægget ikke er gennemarbejdet. Det er et diskussionoplæg. Kort sagt:

“Jeg fik en ide.”

Jeg har igennem lidt tid researchet på det danske tech-opstarts-miljø. Her mødes folk og udveksler viden og ideer, og først og fremmest forsøger de at finde hjælp og sparring hos andre til at komme i luften med deres ide.

Grund-forudsætningen er nemlig: Der skal mange discipliner til at skabe en forretning. Faglig viden er et godt grundlag, men det skal suppleres af folk der ved noget om teknik, markedsføring, salg, design, etc.

— 0 —

Jeg har igennem en hel del år fulgt de danske online medier og især plæderet for en ændret mediestøtte, så den også omfattede nye medier. Det politiske spil trækker ud, så vi venter stadig.

Jeg har også talt med en del danske mediefolk, som havde ideer i skuffen. Næsten hver gang har de haft som hovedudfordring, at de manglede enten teknisk hjælp, markedsførings-ekspertise eller kommerciel viden.

— 0 —

Og så slog det mig: Har vi ikke netop brug for en dansk opstarts-weekend/dag for nye digitale medier?

Hvor folk kunne præsentere deres ideer og få respons, få hjælp og få netværk.

Det ville også være oplagt at hente inspiration ind fra fx. Norge og måske et professionelt dommerpanel, som kunne hjælpe med at bedømme og skubbe folk i den rigtige retning.

— 0 —

Jeg er freelance-journalist, så jeg har ikke selv kapital og slet ikke viden nok, til at gennemføre det alene. Men…

— 0 —

Hvad siger I?

5 responses to “Ide: En opstarts-weekend for danske digitale medier

  1. Og hvis jeg ikke fik sagt det klart nok via Twitter, så kommer det her: Jo tak!

    Jeg har deltaget i fire Startup Weekends, og det koncept kan man sagtens få lov at bruge til et specifikt område (http://startupweekend.org/organizer/) Jeg har både deltaget i SW Mobile og SW Academia – det ville da være en sand fornøjelse at være med til at arrangere en SW Media!

  2. Jeg synes også idéen virker spændende. Specielt kunne det være interessant at se, om der kunne komme nogle idéer frem, som rent faktisk også kommercielt set har gang på jord, for jeg går ud fra, det er en forudsætning for en bæredygtig idé? Og det er oftest der, kæden falder helt af.

  3. Det var jo positiv modtagelse over hele linjen. Tak for det. 🙂

    Jeg tager en snak med Nikolaj Opstrup i næste uge, så giver jeg lyd fra mig igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s