Kun en håndfuld af de nyvalgte borgmestre aktive på Twitter

Kun 25% af de nyvalgte borgmestre er på Twitter. Til sammenligning har 50% af MF’erne en konto på det sociale værkttøj.

Et lyn-tjek af de nyvalgte borgmestre viser, at kun 27 af godt 103 borgmestre har oprettet en profil på Twitter, og kun en meget lille håndfuld bruger værktøjet aktivt til at kommunikere på.

Efter valgte har mindre end en håndfuld ytret sig på Twitter: Frank Jensen (København), Mogens Gade (Jammerbugten), Stén Knuth (Slagelse), Anker Boye (Odense) og regionrådsformand Carl Holst (Region Syddanmark).

Op til valgte brugte også Sophie H. Andersen (Region Hovedstaden), Leon Sebbelin (Rebild), Anker Boye (Odense), Peter Sørensen (Horsens), Jacob Bundsgaard (Århus), Joy Mogensen (Roskilde), Benedikte Kiær (Helsingør) og Jacob Bjerregaard (Fredericia) Twitter aktivt til at informere om kampagneaktiviteter.

Ikke en masse-kanal
Det er ikke ret mange herhjemme der endnu kan bruge Twitter som en kanal til masse-kommunikation. Ifølge Overskrift.dk, der monitorerer sociale medier herhjemme, er der kun omkring 100.000 aktive konti og kun en begrænset skare af studieværter og sportsstjerner kan tælle mere end 10.000 følgere.

Til gengæld er det ofte et godt værktøj til at få sit budskab ud til pressen. Mere end 1400 danske journalister og 350 danske medier er på Twitter og det gælder især en del Christiansborg-journalister.

Et eksempel på denne form for indirekte kommunikation så vi under den netop overståede efterårsstorm. Her havde både politi og Beredskabsstyrelse meget stor succes med at bruge Twitter.

Her bad politiet om, at pressen ikke ringede op, fordi telefonlinjerne skulle bruges til livsvigtige opkald. I stedet udsendte politiet løbende besked om forholdsregler (“Al unødvendig kørsel fraråde”) og de beskeder brugte fx. studievært Claus Buhr blandt andet under DRs live-sending.

Du kan også følge borgmestrene, journalisterne og Folketingsmedlemmerne
Du kan selv følge med i hvad borgmestrene siger ved at abonnere på listen:
www.twitter.com/ernstpoulsen/lists

Vælg den liste du er interesseret i, og klik på abonner-knappen øverst i venstre side. Hvis du ikke længere vil følge en liste går du ind på samme side, og klikker “fjern abonnement”.

Hvis du bruger et Twitter-værktøj som Tweetdeck (tweetdeck.twitter.com) kan du få listerne op i spalter, så de ikke forstyrer den normale strøm af beskeder fra folk du følger direkte.

Forbehold
Listen over Twitter-borgmestre skal tages med en række forbehold. Jeg kan have overset konti. En håndfuld borgmestre har navne, der er så almindelige, at det gør det svært at finde dem blandt øvrige brugere. Samtidigt er der et par kommuner der endnu ikke har konstitueret sig. Her kan der altså komme et par borgmestre mere til.

Der er også et par konti som jeg formoder tilhører borgmestre, men hvor det ikke er 100% klart. De har typisk konti, hvor de ikke har indsat billede og ikke har skrevet nogen profiltekst. I stedet har jeg taget dem med ud fra indicier som navn og hvem de følger / bliver fulgt af. Her kan jeg i teorien have taget en forkert borgmester med.

Som udgangspunkt har jeg ledt efter de 98 kommunale borgmestre, de 5 regionrådsformænd – og så er jeg begyndt at inkludre nogle af de såkaldte magistrats-borgmestre, fx. Morten Kabell fra København. Her vil der nok komme et par stykker mere med hen over den næste uges tid.

Hvis du har tilføjelser/rettelser så send en mail til ernst.poulsen@gmail.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s