Må vi præsentere: Twitterpolitikere.dk

I et godt stykke tid har Filip Wallberg og undertegnede drevet sitet: Twitterjournalister.dk. Nu åbner vi for søster-sitet: Twitterpolitikere.dk – så du kan følge magt-elitens samtaler et sted.
I dag kan du på Ugebreveta4.dk finde en analyse af, hvilke politikere der taler med hinanden på Twitter. Artiklerne er skrevet af folkene på Ugebrevet A4 – som vi gav adgang til vores statistik op mod lanceringen.

Du kan også se de spændende grafer over, hvem der taler med hvem, hvis du blot klikker på “Døgnets Tweets” i vores topnavigationen. Statistikken opdateres løbende, og kan dermed give et hidtil uset indblik i hvordan samtalen foregår blandt mere end 400 toppolitikerne.

Hvem taler Margrethe Vestager med på Twitter. Det kan du se på Twitterpolitikere.dk
Hvem taler Margrethe Vestager med på Twitter. Det kan du se på Twitterpolitikere.dk

Magtens samtalerum
Det er nu sådan, at 80 % af de danske medlemmer af Europa-parlamentet er på Twitter. 60 % af Folketingsmedlemmerne er på. Og 25% af de danske borgmestre har en Twitterkonto.

Det er selvfølgelig ikke dem alle, der benytter den løbende – men tallet vokser, og politikerne er nu bevidste om, at de både har mulighed for at opbygge et direkte publikum – og har en rimelig direkte kanal ud til landets journalister.

Derfor bliver Twitter nu løbende brugt til at udsende politiske meldinger og til at aftale interviews og stille spørgsmål. Ofte kan du på Twitter se de politiske udmeldinger og diskussioner – som bliver til interviews i dagblade, radio og tv senere på dagen.

Vi ser også en klar tendens til, at direktører og kommunikationschefer i interesseorganistioner, fagforeninger, erhvervsorganisationer og firmaer også begynder at bruge Twitter. De halter stadig efter journalister og politikere (og flere andre grupper) – men tendensen er klar:

Twitter gør det nu muligt for politikere og journalister at have en direkte samtalekanal – som i et pænt omfang er offentlig. Twitter erstatter ikke de gængse medier, men supplerer og udgør i stadigt større omfang et unikt samtalerum som flere og flere toppolitikere udnytter.

Kandidater til Europa-Parlamentsvalg med
Vi fortsætter støt og roligt med at udbygge Twitterpolitikere.dk og Twitterjournalister.dk, og håber du vil tage et kig forbi og se, hvad politikere og journalister taler om i dag.

For politikernes vedkommende medtager vi folk, der er valgt til Europa-Parlamentet, Folketinget, Regionerne og de fem (snart ti) største kommuner. Stille og rolig tilføjer vi også byrådsmedlemmer fra resten af landet, men her er vi endnu ikke så systematiske. I de små kommuner har Twitter endnu ikke nogen reel betydning.

Grundlæggende er der altså tale om politikere, der er valgt – og som derfor har magt. Her op til Europa-Parlamentsvalget har vi også tilføjet kandidater til listen, så man kan følge deres politiske udmeldinger. Efter valget bliver listen renset – så det kun er de valgte politikere, der er på listen.

helveg_messerschmidt

 

Næste skridt?
Vi vil fortsætte med at forbedre de to sites med bedre datagrundlag og flere indgange til at følge politikere og journalister. Har du ideer til forbedringer – eller har du opdaget en person der burde være med, så send endelig en mail til os.

Vi har lanceret de to sites i et medie-samarbejde med hhv. Journalisten.dk og Ugebrevet A4, og vi vil fremover gerne arbejde sammen med andre sites.

Kunne I bruge vores indhold på jeres sitet – fx som et fast feed, så kontakt os blot for at fortælle hvad I kunne bruge – eller for at høre, hvad vi kunne udvikle sammen.

Ernst Poulsen
Twitter: @ernstpoulsen
Mail: ernst@ernstpoulsen.com
Mobil: 53 53 73 74

Filip Wallberg
Twitter: @fiwa
Mail: wallberg@gmail.com
Mobil: 24 40 15 22

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s