De fleste der skal have fat i medier eller journalister, kender udfordringen med at finde de helt rette folk inden for det rette fagområde.
Hvis man ikke følger emnet fast, kan det være en monsteropgave, som tager timer før man har fundet de rette.
På Twitterjournalister.dk – som Filip Wallberg og undertegnede driver sammen – har vi lavet en lille ændring – eller rettere Filip har knoklet med kode, design og opsætning. Resultatet er en simpel, men ret vigtig ændring:
Vi har samlet alle journalisternes Twitter-biografier på een side (forsiden).
Det lyder som en teknisk eller designmæssig detalje, at vi nu ikke blot har navnene – men også har fået profilteksterne frem på forsiden. Men den lille ændring gør, at du nu får et helt unik overblik over danske journalister, medier og kommunikationsfolk – samlet på een side.
Siden er uhyggeligt simpel at bruge: Du kan med en simpel sidesøgning (Ctrl+F i Windows eller Cmd+F på Mac) få overblik over de journalister, der beskæftiger sig med for eksempel dansk politik, teknologi eller sociale medier.
Det der gør det nemt er, at de mest erfarne Twitter-brugere benytter # (hashtags/emneord) til at beskrive deres fagområde. Søger man fx. på #dkpol får man mere end 250 resultater. Hurtigere overblik kan man næsten ikke forestille sig over branchen.
Skal man have fat i en lidt mere nørdet målgruppe – journalister der følger med i dansk teknologi, er det #dktech, man skal søge på. Her finder man 17 journalister – heriblandt undertegnede. Leder du efter folk som dækker Superligaen (#sldk) dukker der ca 45 op. Søger man efter folk, der skriver om sociale medier (#smdk) dukker der mere end 50 op.
Selv om #-tegnet er lidt specielt, så er det ganske udbredt. På vores overbliksside – det er bare forsiden – finder du mere end 7300 hashtags/emneord fra de ca. 4.900 journalister, medier og kommunikationsfolk, vi har med på Twitterjournalister.dk.
De lidt mindre hærdede Twitterbrugere, har måske blot skrevet om deres faginteresser i almindelig fritekst, og derfor kan det nogle gange betale sig at supplere med lidt alm. fritekst-søgning.
Her er nogle top-hashtags (Tallene skifter løbende, men viser ca. omfanget)
#dkpol – Dansk politik (279)
#dkmedier – Danske medier (188)
#dkbiz – Dansk erhvervsliv (71)
#sldk – Superligaen (61)
#smdk – Sociale medier (59)
#komdk – Kommunikation (33)
#pldk – Premiere League (27)
#dkgreen – Grøn omstilling / økologi, etc (25)
#sundpol – Sundhedspolitik (23)
#dkfinans – Finansverdene (18) (Se også #dkøko)
#dkaid – Bistandhjælp (18)
#dktech – Teknologi (17)
#skolechat – Undervisning (12)
Men fordelen ved at bruge hashtags er, at der i løbet af årene er opstået en vis konsensus omkring nogle udvalgte ord. Den simpleste måde at finde frem til de rette hashtags er ved at holde øje med, hvad dine foretrukne fagfolk bruger.
Husk at opdatere din egen biotekst
Hører du til de journalister, der ikke bruger hashtags (emneord) endnu, er rådet meget simpelt: Tilføj et par udvalgte emneord til din profiltekst, så det bliver nemmere for andre at finde frem til dig.
Er du i tvivl om, hvad der skal stå i din Twitter-bio-tekst, så skim denne artikel (jeg skrev for noget tid siden), men brug ikke for lang tid. Det vigtigste er, at du får skrevet bio-teksten.
Det tager i virkeligheden kun fem minutter, så gør det nu-og-her. Det er meget svært at få gang i din Twitterprofil, hvis du ikke får teksten på plads.
Også overblik over politikere og topchefer
Vi har ikke blot opdateret Twitterjournalister.dk. Det samme redesign er rullet ud på Twitterpolitikere.dk, hvor du kan få overblik over politikere, der er valgt til byråd, regionsråd, Folketing og EU-parlamentet.
På Twitterchefer.dk har vi lavet det samme overblik over organisationer og topfolk inden for dansk erhvervsliv, fagforeninger, interesseorganisationer eller offentlige organisationer. Her har vi både medtaget Twitter-konti fra både organisationer og topfolk, da det varierer om organisationerne satser mest på de personlige konti eller på en officiel organisationsprofil.
Husk også at du kan abonnere på vores mail eller Twitter-service, der også giver overblik. Abonnerer du på mail, får du hver aften en opsummerende mail med de vigtigste tweets fra dagen. Abonnerer du på Twitter får du besked i løbet af dagen, når et tweet er begyndt at blive liket eller delt ekstraordinært meget. Se instruktion på siden, og husk at man altid kan tilmelde/afmelde sig på få sekunder.
Langt flere top-tweets
Vi har også gjort plads til langt flere top-tweets på forsiden. Førhen nøjedes vi med 5-10 stykker, men der er tit langt flere interessante tweets derude, så vi har valgt at hente flere ind. Samtidigt har vi hentet lidt statistik over de mest omtalte emner ind på forsiden, så du kan holde øje med, hvilke emner, der bliver talt om i Danmark i dag.
Til gengæld har vi nedlagt vores statistik-side, de enkelte profil-sider og vores “om”-side fordi der var relativt få der brugte undersiderne. Alt det væsentlige indhold er hentet frem på forsiden, og hvert af de tre sites består nu reelt kun af een side.
Kan du lide det nye overblik, så må du gerne gøre os en lille tjeneste: Spred et link til denne artikel eller vores redesignede site.
Har du ideer til, hvordan vi gør indholdet endnu bedre, så send en mail eller et tweet. Vi lytter med store udslåede ører.
Ernst Poulsen
@ernstpoulsen
Mail: ernst.poulsen@gmail.com