Hvem er Ernst Poulsen

ErnstPoulsenNY

Jeg er journalist – og ganske glad for faget.

De sidste otte år har jeg arbejdet som freelance-jounalist, og mit faglige speciale er IT-området.

Jeg hjælper firmaer og mediehuse med artikler, portrætfotos, presserådgivning og tekstarbejde – på både papir og alle de digitale platforme.

Igennem årene har jeg arbejdet både som skrivende, redigerende og som redaktør med økonomisk ansvar. Det betyder, at jeg ofte kan hjælpe både med den strategiske tilgang – og med at få ført tingene ud i livet.

Har du blot brug for en artikel, får du den – men det sker også, at jeg udfordrer mine kunder, hvis jeg kan se en smartere måde at gøre tingene på. Endnu bedre er det, hvis I har tid til at tage den strategiske snak helt fra begyndelsen. Du kan læse om et par udvalgte kundecases her.

Jeg har en særlig forkærlighed for Twitter, som jeg jævnligt holder fordrag og skriver artikler om. Samtidigt driver jeg sammen med Filip Wallberg de tre Twitter-sites:
Twitterjournalister.dk – Twitterpolitikere.dk – Twitterchefer.dk

Det begyndte da internettet brød igennem
Jeg blev uddannet journalist netop som Internettet brød igennem, og derfor har jeg hovedsageligt arbejdet med digitale platforme. Jeg lavede en af de første Internet-baserede hovedopgaver på Danmarks Journalisthøjskole sammen med Henrik Rewes.

Siden arbejdede jeg i et år som skrivende nyhedsjournalist på Politikens Computer-tillæg, og derefter 3-4 år som jourhavende på jp.dk. Det var i de år, at internettet virkeligt eksploderede og vi fik mulighed for at afprøve alle de nye og spændende muligheder som nettet har givet os.

Ind i mellem var jeg med til at stifte DONA – foreningen af webjournalister, som jeg også var formand for de første fem år. Den forening betød meget for mit netværk, og det er med en vis stolthed, at jeg i dag er æresmedlem.

Siden blev jeg web/blad-redaktør hos Københavns Amt, hvor jeg havde ansvaret for først websitet og siden redigerede medarbejderbladet Åkanden.

Siden blev jeg hentet til DR, hvor jeg i fem år var nyhedsredaktør i DR.dk Chefredaktionen. Her havde jeg det strategiske og økonomiske ansvar for nyheder på alle de digitale platforme (web, mobil, offentlige skærme, tekst-tv).

Her var jeg med til at flytte DR.dk i retning af hurtigere nyheder, serveret i et mere levende og markant format, der bedre udnyttede platformens muligheder. Samtidigt tog vi fat på de sociale medier.

Journalist – OG – fotograf
Jeg fotograferer en del – især reportager, events og portrætter til de artikler jeg skriver.  Se flere eksempler på Flickr.

Flickr_fotos

IT-projektleder – og meget mere
Og så vil du i perioder kunne se en del indlæg her på bloggen om orienteringsløb, der er min favoritsport.

Lige for tiden er jeg projektleder på et IT-projekt for Dansk Orienterings Forbund, hvor det er min opgave i løbet af 2020 at lancere en webportal, der skal gøre de lokale klubbers løb mere synlige. Det inkluderer styring af leverandører, kravspecifikationer – og meget mere som vi finder ud af undervejs.

Derudover arrangerer jeg træningsløb, er stævneleder, tegner orienteringskort og eksperimentere med videooptagelser fra løb. Her er indlæggene ikke fagligt stringente men mere legende. Når man laver noget for sjov, kan man også bedre lege med formerne.

Følg mig på 

One Comment

Der er lukket for kommentarer.