Hvem er Ernst Poulsen

Jeg er journalist – og ganske glad for faget.

Lige nu har jeg min egen forretning – og kan altså hyres som freelancer. Jeg skriver mest om IT, og hjælper firmaer med webopgaver – fra strategi over usability til tekster.

I de ti år det er blevet til i branchen, har jeg hovedsageligt arbejdet med journalistik på nettet hos dr.dk, jp.dk, Københavns Amt – og så var der et år med papirjournalistik på Politikens Computer-tillæg.

Ind i mellem var jeg med til at stifte DONA – foreningen af webjournalister, som jeg også var formand for de første fem år.

Lidt tilbageblik:
* Indtil december 2009 var jeg nyhedsredaktør for nye medier i DRs chefredaktion. (Bl.a. dr.dk, dr.dk/nyheder, dr.dk/updatedr.dk/sporten, dr.dk/regioner og så ikke mindst nyheder på tekst-tv).

Før det var jeg:
* Web- og bladredaktør i Københavns Amt
* Jourhavende på jp.dk
* IT-journalist på Politiken Computer

Hvordan begyndte det?
Tilbage omkring 1993-94, da jeg gik på Danmarks Journalisthøjskole, begyndte jeg at “surfe” på nettet. Hverken Google eller Altavista var opfundet – ja – det første stykke tid fandtes “browseren” ikke engang. Man kan roligt sige, at det var lidt mere besværligt. Vi printede faktisk en hel del til at begynde med, så kunne man læse det senere.

Men tingene gik stærkt, og mens jeg studerede, besluttede jeg mig for at teste nettets muligheder ved at skrive om noget, jeg vidste noget om: “cykler”. Det blev blandt andet til websites og mailinglister for Dansk Cyklist Forbund og European Cyclists’ Federation. Det var gode øvelsesopgaver.

Det var “The Bicycle News Agency” også – mit eget lille test-forsøg med et nyhedsbureau om cykelpolitik, med et par tusinde mail-abonnenter, britisk korrespondent og italiensk oversætter. Før jeg sluttede på Journalisthøjskolen lavede jeg hovedopgave i netjournalistik sammen med Henrik Rewes.

Siden blev jeg ansat på Politikens Computer-redaktionen (den nu hedengangne Torsdags-sektion) og året efter på Internetavisen Jyllands-Posten.

Det var i perioden på Jyllands-Posten, at jeg var med til at stifte den danske forening for web-journalister, DONA, som jeg var formand for i fem år.

Jeg begyndte med at skrive til papir, prøvede at være redaktionssekretær/jourhavende, skiftede til at være redaktør, og arbejdede i fem år i DR med langsigtet strategi.

Og lige nu tjener jeg faktisk de fleste penge som freelancer ved at skrive til et papirmagasin igen. Sådan er verden så forunderlig.


Læs mere:

Følg mig på 

One response to “Hvem er Ernst Poulsen

  1. Pingback: Twitter-æraen fortsætter « Det Levende Ord