Her er 1000 danske journalister på Twitter

OPDATERING: Denne artikel er fra 2012. Her er to nye services:

* Her kan du abonnere på en liste med +1600 dk journalister
* Få overblik over journalister og medier på www.twitterjournalister.dk

– – – 0 – – –

Oprindelige artikel:
Vil du i kontakt med danske journalister på Twitter, så er her de første 1000. Og så lige 45 mere.

For mange kommunikationsfolk er det væsentligt at have kontakt til journalister på forskellige mediesites. Både i tilfælde af, at ens firma bliver omtalt eller hvis man gerne vil have en historie ud gennem medier.

Derfor har jeg flere gange fået spørgsmålet: Hvor mange journalister i Danmark bruger Twitter?

Det væsentlige er imidlertid ikke, hvor mange af Danmarks 10-15.000 journalister, der bruger Twitter, men om journalisterne inden for dit fagområde bruger Twitter. Det er ganske simpelt dem, du skal følge og gå i dialog med.

For at hjælpe lidt på vej, har jeg trawlet Twittersfæren, og har fundet de første 1000 som du kan gå igang med at følge eller gå i dialog med. (Se link nedenfor).

Her er 500 danske journalister på Twitter (1/3)
Her er 500 danske journalister på Twitter: (2/3)

og så lidt bonus:
* Her er 45 danske journalister på Twitter (3/3)

Twitter har en særlig begrænsning som gør, at man ikke kan tilføje mere end 500 til en liste. Derfor har jeg måtte dele listen op. Der er i øvrigt ingen forskel på liste 1/3, 2/3 og 3/3. Den tredje liste er jeg kun lige begyndt på, men det er her jeg tilføjer nye journalister som jeg falder over.

På tide af få opdateret kontakt-info hos mediehuse
Desværre hører det til sjældenhederne at finde opdaterede oversigter over medarbejdere der bruger Twitter hos de danske mediehuse. Jeg har ganske vist fundet flere lister – men de er ofte mangelfulde.

Kan I huske da vi omkring 1997 – 2005 havde diskussionen om vi skulle have mailadresser ved artikler. Well – jeg har stadigt til gode at se et mediehus der har gjort det til en fast gennemført praksis at reklamere for medarbejdernes Twitter-adresser – selv om nogle af dem har flere tusinde følgere.

Derudover har  en del journalister ikke udfyldt deres “bio”-oplysninger. Det går simpelthen ikke. #stramop. (For en ordens skyld: Journalist er ikke en beskyttet titel, og du vil finde alt fra gravende journalister til journaliststuderende og musik-værter på listen).

Hvad kan du så bruge listerne til?
Hvis du bruger et værktøj som f.eks. Tweetdeck kan du vælge at følge listerne i spalter for sig. Det giver et godt overblik over, hvad danske journalister beskæftiger sig med lige nu.

Normalt vil det være endnu mere relevant at trawle listerne for at finde journalister som beskæftiger sig med dit fagområde, og dermed kan du nemt følge dem og gå i direkte dialog.

Har du først fundet journalister inden for et bestemt fagområde vil de typisk følge eller være i dialog med andre folk inden for samme emneområde og måske også føre lister som du kan grave videre i.


Danske medier på Twitter
Hvis du leder efter mediernes Twitter-konti, har jeg samlet en liste her:

* Her er 244 danske medier på Twitter

Hvis du har særlig interesse i at følge journalister på bestemte medier er her lister som andre har lavet, der giver overblik over journalister på:
– JP
– Politiken
DR
Berlingske
Information
IDG

Hvilke journalister er mest populære på Twitter
Toppen af den danske Twitter-liste indtages af en blanding af sportsfolk, musikere, it-folk/entrepenører, politikere og journalister – krydret med en række mediekonti og enkelt profilerede firmaer som Lego, SAS og Saxo Bank. 

De journalister der har flest følgere på Twitter arbejder ofte på medier med et stort publikum som DR og TV2. Det gælder f.eks. flere radio- og tvværter som Anders Lund MadsenAnders Breinholt og Morten Resen.

Allerøverst på den generelle liste over populære Twitter-folk står en del sportsfolk: Caroline Wozniacki, Peter Schmeichel og Anders Lindegaard (og lige bagefter følger en stribe landsholdsspillere).

Herhjemme er det websitet Overskrift.dk, der leverer den bedste oversigt over toppen af Twitter-poppen.

Faglige lister
Rigtigt mange arbeder inden for et bestemt fag-område, og her vil jeg anbefale, at du laver lister over alle interessenter inden for det område – både journalister, kommunikatører, direktører, eksperter, mv.  og så overvåge sådan en liste løbende.

Jeg håber du på ovenstående lister kan finde et par journalister eller medier, der kan indgå i din liste.

   – – – 0 – – –

Mangler du på listerne, eller kender du en komplet liste over journalister på et bestemt medie eller et bestemt fagområe, så send en mail til mig på ernst@ernstpoulsen.com

(Denne artikel er en opdateret udgave af det oprindelige blogindlæg, hvor jeg havde fundet 728 danske journalister på Twitter)

2 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s