Milepæls-status 2: Danske Medier kan (måske) lide dybe links

Mediawatch bragte i dag en artikel, der egentlig handlede om, at Danske Mediers organisation er ved at aftale nogle skærpede citatregler internt.

Det er en historie, der egentlig fortjener særskilt analyse og diskussion, for det er ikke uproblematisk, hvis muligheden for at omtale andres nyheder skal begrænses. Man kunne også godt frygte, at der mest af alt er tale om endnu et led i kampen mod DR.

Men – lad os tage den positive kasket på, og hæfte os ved denne sætning fra artiklen:
“Forslaget lægger op til, at det er en god idé at bruge dybe links, hvis den citerede artikel er tilgængelig,” siger Christian Kierkegaard.

Artiklen nævner også, at der ikke var intern enighed, og at en allerede eksisterende citataftale mellem JP og Børsen ikke indeholder afsnittet om dybe links. Ikke desto mindre er det glædeligt, at der lægges op til, at Danske Mediers redaktionsudvalg nu vil tage diskussionen – og dermed måske vil afslutte tæt ved et årtis indædt kamp mod dybe links fra Danske Mediers (tidl. Danske Dagblades Forening) side.

Jeg har i dag spurgt efter – men desværre fået afslag på at se “Citat-anbefalings-forslaget”, fordi det først skal behandles internt. Jeg synes egentlig, det var en bredere debat værd, fordi der jo findes andre medier end dem, der er medlem af Danske Medier.

Det interessante er imidlertid, at det måske lugter lidt af, at vi måske får en “Links-for-citat”-aftale, sådan som jeg har foreslået tidligere på bloggen:https://ernstpoulsen.wordpress.com/2013/10/06/forslag-links-for-citat-aftalen/. Jeg skal også huske at nævne, at Elmose og Lars K. Jensen tidligere har foreslået det samme som en del af et større web-manifest.

Min opfordring skal lyde til, at Danske Medier åbner lidt op for processen. Der findes mange andre medier – uden for organisationen – som er ganske interesserede i, hvad de store medier beslutter skal være “gældende” link-praksis.

Har man adgang til Mediawatch, kan man læse artiklen her:
http://mediawatch.dk/secure/Medienyt/article6385896.ece

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s